Kas soovid liituda Tammeka fännide meililistiga? Aga palun - Nimi: Email:

26.10.09

Levadiat yllatada ei suudetud.

Kuigi olin enne mänge Levadiaga kindel, et saame vähemalt viigigi kätte, läx kõik kahjux teisiti ja kaotasime mõlemad mängud 0-2. Mängud olid siiski erinevad. Esimeses ei tekkinud meil ainsatki võimalust. Levadia mängis kaitses väga hästi ja meie omadest mõned väristasid ikka korralikult jalga- kui pall käes, yritati see võimalikult kiiresti kuhugi ära sokutada. Mängu juhtinud kohtunikkude tegevus oli samuti alla igasugust arvestust. Nii kui mõni Levadia omadest pikali kukkus, vilistati ka meie kahjux viga ja Nahk sai karistuslööke ikka päris usinalt harjutada. Umbes kymnendal korral õnnestus tal pall ka väravasse saata. Teine värav löödi u 20-22 meetrilt ja autorix Malov. Löök oli väga ilus ja selle vastu oli Moritz võimetu.
Teise mängu esimene poolaeg oli päris kena. Levadia alustas tagasihoidlikult ja eriti ryndama ei kippunud. Tänu sellele tekkisid ka meil mõned võimalused. Esimene värav tuli jällegi pooltunni möödudes ja selle autorix Aristov. Ei, me ei läinud juhtima. Aristov lõi oma hooaja teise omavärava. Alguse sai kõik sellest, et Tammeka särgis debyydi teinud Kaldoja ei suutnud palli oma kastist kuidagi ära lyya ja vastased napsasid selle talt lõpux ära, sellele järgnes tsenderdus kasti ja pallile tormasid korraga Aristov ja Taijo Teniste. Aristov oli kiirem.
Teises väravas võib samuti pisut meie kaitsjaid syydistada-kolmekesi yritati vastaselt palli kätte saada, aga kuidagi ei õnnestund see ettevõtmine, tagatipux suutis vastane(Gussev?) palli veel Leitanile sööta, kes nahkera mingilt 25 meetrilt väravasse kõmmutas. Pool syyst võib kindlasti ka Stehlingu peale panna, sest ta nähtavasti arvas, et pall läheb yle värava.
Teise poolaja alguses oli Panosel 2 suurepärast võimalust kaotusseis minimaalsex vähendada, kuid Kaalmaga 1-1 sattudes ei suutnud ta kuidagi palli temast mööda lyya. Uskumatu....
Need jäidki teisel poolaja meie ainsatex võimalustex ja ega neid Levadialgi eriti olnud. Neemelo sattus nagu ka esimeses mängus Stehlinguga vastamisi, kuid meie vv suutis ka seekord palli jalgadega tõrjuda. Veel jäi teisest poolajast meelde meie Eric Oleme. Kaitses võitis ta teisel korrusel endast vähemalt peajagu pikemaid Levadia pallureid nagu muuseas.....
Mängu vaheajal lõime Levadia fännidega ka penalteid ja võitsime 3-1. Peale esimest kaht vooru oli seis 0-0. Meie Guitzi ja Karli löödud penalti Levadia vv tõrjus ja Levadia yx fänn lõi latti ja teise tõrjus meie Kermo. Kolmandas voorus olid mõlemad pooled täpsed. Levadia kolli lõi Pavel ja meie oma Mällar. Seis 1-1. Järgmised 2 palli võttis Kermo ära ja lisax Kermole lõin ka mina penalti sisse. Meie võit!
Mängu eelõhtul ehk siis reedel käisime fännidega mööda Tammelinna ja panime flaiereid postkasti. Võibolla oli sellest isegi kasu, sest teisipäeval oli pealtvaatajaid 150, aga laupäeval 350.
Lisax meie kaotusele tuli veel yx s... uudis. T.Kalev võitis samal ajal Paidet 3-2 ja on nyyd meist vaid 2 punkti kaugusel.
Jäänud on veel 4 mängu. Meie mängime veel Transi, Paide, Kure ja Floraga. T. Kalev mängib Kure, Flora, S-Kalevi ja Tulevikuga. Paide mängib Tuleviku, Kalju ja Levadiaga.
On tulemas väga närvilised 4 vooru. Mitte miski ei ole veel kindel, peale selle, et esikoht kuulub Levadiale ja ilmselt teine koht on Sillamäe oma. Jääb yle loota, et Kalju ja Tulevik ikka peavad 5. kohta piisavalt väärtuslikux, et selle nimel lõpuni võidelda. T. Kalev on tegemas võimast lõpuspurti ja mina kyll ei julgex kihla vedada, et näitex Sillamäe neid võidab. Mis siis veel teistest rääkida...
Vägisi tuleb meelde aasta 2005, Tammeka esimene meistriliiga hooaeg, kui enne viimast vooru olid samuti kohad 7-9 lahtised ja ainult viimane koht oli kindel. See kuulus Tallinna Dünamole. Just Dynamoga me viimase mängu Tallinnas ka mängisime. Mäletan, et oli väga vihmane ilm ja ka väljak, kus mäng peeti, jättis ikka tugevasti soovida.
Kaotasime poolaja 0-1 ja võite ette kujutada kui "lõbusas" me olime. Õnnex teisel poolajal Konsa ja Anniste väravatest me võisime ja jäime meistriliigasse pysima.
Kas tõesti jääb kõik jälle viimase vooru otsustada? Väga loodan, et mitte ja meie meeskond suudab juba sel laupäeval Narvas Transi yllatada ja 3 punkti koju tuua ja niimoodi oma tabeliseisu tunduvalt parandada.
Selle nädala kolmapäeval seisab mõlemil meeskonnal veel tähtis mäng ees- meie mängime kodus 1/8 karikafinaalis Nõmme Unitediga ja Trans Balti liigas Suduvaga. Transi mäng algab 14 oo ja meie oma 18 45. Võimalik, et laupäeval saab määravax see, et kes kiiremini kolmapäevasest mängust taastuda jõuab. Meil peab kaartide tõttu mängu vahele jätma Timo Teniste.
Usun, et Narvat on võimalik yllatada. Oleme seda ju ennegi teinud.

Kommentaare ei ole: