Kas soovid liituda Tammeka fännide meililistiga? Aga palun - Nimi: Email:

26.11.08

Hooaja lõpulugu.

Kuigi enne selle hooaja algust sai selgex, et klubist lahkuvad kolm põhitegijat (Kasimir, Lõsanov ja Bazjukin) , andis toonane tegevjuht lootust, et neljas koht peax olema reaalne. Fännid nii optimistlikud siiski ei olnud, aga viiendat kohta olex lootnud kyll. Lahkusid ju ka D. Ratnikov ja Meerits, kes samuti põhikoosseisu kuulusid ja asemele tuli aint Ossipov ja mõned duublimängijad. Hooaja algus oli suht hea, sest peale seitset vooru oli juba koos 12 punkti ja ees välismäng Kalevi ja kodumäng Floraga. Kahjux aga sai sellest 26 aprilli mängust Kalevi vastu alguse 8 mänguline kaotuste seeria, mis põhimõtteliselt kustutas lootuse tõusta hooaja lõpux kõrgele kohale. Võidurõõmu saadi uuesti maitsta Tartus 21 juunil, kui kodus alistati Vaprus kindlalt 4-1. Poole hooaja pealt lasi klubi vabax ka meie suurima võitleja Starovoitovi ja just temast tundsimegi edaspidi suuremat puudust, sest sellist meest, kes igas olukorras lõpuni võitles, eriti polnud. Nagu arvata ka oli siis MT poole hooaja pealt täiendusi ei hankinud ja aeti läbi omade mängijatega. Kui kax vooru enne lõppu kaotati Viljandis kindlalt 0-3 Tulevikule, oli hirm, et võidaxe sattuda isegi yleminekumängudele, aga viimasex kodumängux T.Kalevi vastu suutis meeskond end siiski kokku võtta ja võita 1-0. Yleminekumängudest olex siiski ka kaotuse kõrval pääsetud, kuna Tvmk (puhaku ta rahus) läx laiali.
Eelmise hooajaga võrreldes saime ysna vähe peale mängu rõõmustada. Esimeses ringis siiski lausa kolmel korral: viimaste minutite viigid võõrsil Levadia ja Transi vastu ja kodus vähemuses mängides suurepärane võit Kalju vastu.
Hooaja parimax niisiis Djatsenko, kes tegi supersuper :-D mängu võõrsil Levadia vastu ja oli ka edaspidi kõige kindlam mees väljakul. Ka tal tuli apsakaid ette, kuid neid võib siiski terve hooaja vältel siiski vaid yhe käe sõrmedel yles lugeda.
Suurimax pettumusex sai meie kaitsemängijate teineteise mittemõistmine.
Suurimax yllatajax võib pidada Tarvo Laursoni, kes ju alles sel hooajal põhisse murdis, kuid näitas end kohe hea mängijana, kes nii endale kui ka teistele palju võimalusi lõi. Nägi hästi väljakut ja tegi ka palju musta tööd. Kui ta siin jätkab, loodame talt järgmisel aastal veel paremaid esitusi.
Soccerneti andmetel suurenes ka meie kodumängudel pealtvaatajate arv eelmise aastaga võrreldes +64. 2007 a oli keskmiselt 156 ja sel aastal siis 220, millega olime peale Kalju 334 ja Levadia 289 tublil kolmandal kohal.
Sellel aastal meie mängijatel meistriliiga symboolsesse koosseisu asja polnud. Eelmisel aastal kuulusid seal varusse Sixu ja Staro.
Vaatasin, et viimases ringi mängudes kogusid Levadia ja Flora võrdselt 23 punkti, aga kolmandal ja neljandal kohal olid Sillamäe ja Tulevik! vastavalt siis 16 ja 15 punktiga. Võimsad lõpuspurdid mõlemalt tiimilt.
Aktiivsete fännide arv sel aastal kasvas päris jõudsalt. Kui Tammekat sai välismängudel vaid nelja- viiekesi fännamas käidud, siis sellel kevadel karikamängude ajax suutsime kahel korral lausa 40-kohalise bussi ilusti ära täita ja need kax reisi jäävadki just rahvarohkuse tõttu kõige rohkem meelde. Pildid nendest mängudest endiselt siin: http://jflash.pri.ee/pilt/thumbnails.php?album=234
ja ka siin: http://jflash.pri.ee/pilt/thumbnails.php?album=240
Ka edaspidi sai vähemalt 9-kohalise bussiga kohal käidud ja suured tänud sellele firmale, kes meile kui headele klientidele ka nats alet tegihttp://www.rb.ee/
Sel aastal oli võrreldes eelmise aastaga kui käimata jäi aint Kuressaares, välisreise mõnevõrra vähem, kuid kõik nad olid siiski väga toredad. Millagi pidid ju Maagi ja Tammeka fännid yhinema ja kui eelmise hooaja esimestes mängudes sai kyll kohal käidud siis ega häält veel eriti välja ei tulnud :-) Ikkagi ju uus asi! Mida mäng edasi, seda rohkem sai MT omax ja hakkasid ka laulukesed tekkima ja kuna sellise nime all enam ei mängita, siis sai ka oma lood yles riputatud: http://www.youtube.com/view_play_list?p=B875E9DC0C1C7119
Selle aasta kevadel tekkis tartusse ka uus spordipubi http://www.voitjad.ee/ Saime sinna oma nurgakese, mille oma äranägemise järgi sisustasime ja kus ennast vägagi koduselt tunneme. Suured tänud Merjele, kes välismängudele sõites meile autojuhix tuli!
Kui uuel aastal fännid jätkavad, mis on vägagi tõenäoline, siis peab laule muidugi pisut mugandama.
Tundub, et fänne tuleb juurde juba duublipoiste vanemate näol, kes sel aastal juba kõiki esiliiga mänge häälekalt toetamas käisid.
Selge on see, et enamus just nendest duublipoistest esindab meid meistriliigas ja aeg näitab, kas jääb ka mõni vanadest olijatest. Loodame, et suudetaxe komplekteerida korralik meeskond.
Lõpetusex lisan ka soccernetist leitud uue hooaja kalendri: http://foorum.soccernet.ee/showthread.php?t=6598

Kommentaare ei ole: